Technea douchepijp WTW Lengte 1265mm

Technea
0000006303858
 • Beschrijving
 • Meer details

RV12 V3 rendement 46.9% bij flow 9.2L/min.

lengte 1265mm

Voordelen douchepijp-wtw

 • Hoog rendement
 • Bespaart al snel 160-200m³
 • De te bereiken EPC verlaging ligt rond 0,07.
 • KIWA gecertificeerd
 • Verschillende types leverbaar
 • Dubbelwandig conform NEN 1717
 • Geen sifon benodigd, direkte rioolaansluiting
 • Eenvoudige plaatsing, in koof, meterkas, trap of lepe hoek.
 • Brede diameter afvoerbuis

De douchepijp wtw is ontworpen voor een toepassing in woonhuizen. De douchepijp wtw is leverbaar in 3 lengtes, 210cm, 160cm en 120cm en moet verticaal gemonteerd worden. De warntewisselaar is daarom alleen geschikt voor warmteterugwinning uit een douche op een bovenverdieping.

Behalve de toepassing in woonhuizen kan de warmtewisselaar in principe overal toegepast worden waar gedoucht wordt. Zoals in hotels, zwembaden en verzorgings tehuizen.

Ook in industriële ondernemingen kan met behulp van een warmtewisselaar op een eenvoudige manier afvalwarmte worden benut.

De werking

Vergroot afbeelding Dwarsdoorsnede_Douchepijp_wtw

Met behulp van de douchepijp-wtw kan zowel het water dat naar de ketel gaat, als het water dat naar de koudwateraansluiting van de douche gaat, worden voorverwarmd. De CV-ketel hoeft slechts op minder dan de helft van het vermogen te werken tijdens het douchen. Dit kan voor een woonhuis een besparing opleveren van ruim 200m3 gas per jaar.

KIWA Certificaat

De douchepijp-wtw RV20-V3, RV16 en RV12 van Heitech / Technea zijn voorzien van het KIWA certificaat.

Onderhoud

Als gevolg van een zeer hoge stroomsnelheid van het afgevoerde douchewater langs de wand van de douchepijp-wtw, is deze zelfreinigend en is de kans op vervuiling nihil. Af en toe spoelen met een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel wordt aanbevolen.

Installatie

Vergroot afbeelding Douchepijp-wtw_principe

De douchepijp wtw heeft een diameter van 50mm en kan daarom rechtstreeks op de afvoerbuizen naar het riool worden aangesloten.

De douchepijp wtw is leverbaar in de lengtes 210cm, 160cm, 120cm en moet verticaal geplaatst worden. Er moet naast de afvoer van het toilet een aparte afvoer van de douche naar beneden worden aangebracht. In deze afvoerleiding kan de douchepijp wtw geplaatst worden.

Onder voorwaarden mag de douchepijp wtw in de meterkast geïnstalleerd worden.

Het unieke van de douchepijp wtw is dat deze rechtstreeks op de afvoerbuizen naar het riool kan worden aangesloten. Wel moet er een controleerbare terugslagklep en een afsluiter in de toevoer van het leidingwater worden aangebracht.

Het is mogelijk alleen het water dat naar de CV-ketel of de boiler gaat voor te verwarmen. Ook is het mogelijk alleen het water dat naar de douches gaat voor te verwarmen. De grootste besparing wordt echter vekregen door zowel het leidingwater dat naar de koudwateraansluiting van de douche gaat, als het leidingwater dat naar de ketel gaat aan te sluiten op de uitgaande leiding van de douchepijp wtw.