Boiler

 

Plintboiler

 

 

De naam zegt het eigenlijk al. De plintboiler is een boiler die onder de keukenkastjes komt, achter de afwerkplint van de keuken en is dus onzichtbaar. Het grote voordeel van dit type boiler, is dat de plintboiler hierdoor geen ruimte inneemt in de keukenkastjes. Er gaat dus geen ruimte verloren. De plintboiler is er in de uitvoering van 5 liter of 10 liter. Om extra energie te sparen, kunt u een tijdschakelaar plaatsen. Hierdoor staat de plintboiler alleen aan wanneer het nodig is.

 

 

Keukenboiler

Keuken boilers worden bijna altijd geplaatst in de kast onder de wasbak. De grote van de keuken boiler qua inhoud varieert van 10 t/m 20 liter. Het voordeel van de keuken boiler ten opzichte van de plint boiler, is dat de keuken boiler een groter water capaciteit heeft. Een nadeel is dat het ruimte in de keukenkastjes in beslag neemt. Om extra energie te sparen, kunt u een tijdschakelaar plaatsen. Hierdoor staat de keuken boiler alleen aan, wanneer het nodig is.  alleen aan, wanneer het nodig is.

                                                                                                                    

Hot-fill boiler

Een hotfill keuken boiler is een boiler die wordt aangestuurd door de cv ketel. Hiervoor heeft u wel een combiketel nodig, omdat dit type cv ketel warm water levert. Op het moment dat u de warmwaterkraan open draait, gaat de cv ketel branden om warm water te leveren. Het water moet nog opgewarmd worden en dat duurt een tiental seconden. Om dit tijdverschil op te vangen, levert de hot-fill boiler direct warm water. Het warm water dat de cv ketel levert, gaat dan naar de hot-fill boiler. Omdat de hot-fill boiler water als aanvoer heeft, hoeft de boiler minder energie te gebruiken om het water op de ingestelde temperatuur te houden. Hierdoor bespaart u energiekosten en is het beter voor het milieu. Bij normale boilers is de aanvoer koud water waardoor deze boilers meer energie gebruiken. Wanneer u vaak kort warm water gebruikt uit de kraan, is het niet aan te raden om een hot-fill boiler te nemen. De cv ketel krijgt dan niet de kans om warm water aan de hot-fill te leveren. Het verwarmingselement van de hotfill boiler is namelijk gemaakt om het warm op temperatuur te houden (net niet op te warmen) zodat het lang duurt voor het water op de juiste temperatuur is.

Zonneboiler

Een zonneboiler is erg goed voor het milieu, omdat er minder energie wordt verbruikt. De overheid stimuleert het gebruik van zonneboilers, om de terugstoot van CO2 terug te dringen. Hiervoor geven gemeenten subsidies om het te stimuleren.

Om zonne-energie zoveel mogelijk te benutten, wordt er gebruik gemaakt van een collector en een voorraadvat (boiler). Door de collectoren stroomt een vloeistof (collectorvloeistof) die door zonlicht wordt verwarmd. De collectorvloeistof gaat via een gesloten systeem door het voorraadvat en verwarmt het water in de zonneboiler. Het verwarmde water uit de zonneboiler stroomt via een warmwatertoestel (meestal cv ketel) naar de kraan. Mocht er te weinig zonlicht zijn, zorgt het warmwatertoestel (cv ketel) ervoor dat het wordt naverwarmd tot de ingestelde temperatuur. Op het moment dat het water in de boiler een te hoge temperatuur heeft, dan wordt dit vermengd met koud water om gevaarlijke situaties te voorkomen.

 


CV-aangestuurde boiler

Een cv-aangestuurde boiler is een boiler die wordt aangestuurd voor de cv-ketel, ook wel voorraadboiler genoemd. Met een cv-aangestuurde boiler kunt u bijvoorbeeld snel een bad vullen en kan uit meerdere kranen in uw woning warm water worden getapt zonder last te hebben van druk verlies. Een cv-aangestuurde boiler zorgt voor voldoende warm water.

Gas boiler

Een gasboiler is een warmwatertoestel dat door middel van gas het water verwarmt. Het werkt niet in combinatie met bijvoorbeeld een cv ketel. Het zorgt alleen voor warm water. Het nadeel is dat een gasboiler erg groot is. Bij consumenten thuis, treft u zelden nog een gasboiler aan.Neem contact met ons op >>